Utolsó 10 cikk
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja


2018 február 06 :: Publicisztika :: Rágalmaz és félrevezet
Rágalmaz és félrevezet

 

 

 

 

 

Rágalmaz és félrevezet

 

 

 

 

      Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen – terjed a hír napok óta a világhálón.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A főellenőr eme lépését pedig a háromszéki elöljáró ama, a sajtó nyilvánossága előtt elhangzott vélekedése váltotta ki, mely szerint „a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hatóság úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku-Klux-Klan: állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot.”

 

 

 

 

 

 

 

          Diaconu magatartása nem meglepő, hiszen köztudottan megragad minden alkalmat és lehetőséget, hogy a székely – magyaroknak egyéni, vagy közösségi szinten ártson. És ilyen sajnos akad bőven, mert egy olyan hatóság élén ültették a nyakunkba – nyilván nem véletlenül, amely még a kákán is csomót talál, ha éppen arra szottyan kedve. És miért ne találna, ha erre még megbízatást is kapott?

 

 

 

 

 

 

 

 

          Így eshetett meg, hogy a fogyasztókat valóban hátrányosan, vagy károsan érintő esetek kiszűrése, valamint az ezekhez vezető okok megszűntetése helyett, őkelme székely ízekre, SIC matricákra, békésen táborozó gyermekekre és őt kritizáló újságírókra, legújabban pedig választott tisztségviselőkre vadászik. Miközben ittas állapotban, nyilvános helyeken tovább duhajkodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

          És történik ez annak ellenére, hogy korábban viselt dolgai és magatartása miatt nem, hogy vezetőnek, de még sepregetőnek sem szabadott volna felvenni a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz. Bizonyos tisztségek betöltéséhez ugyanis nem csak megfelelő végzettségre, hanem erkölcsi tartásra is szükség van. Ő viszont ezzel bizonyítottan nem rendelkezik, hiszen a rendőrség, majd polgárőrség kötelékéből, egyaránt botrányos, olykor törvénybe ütköző tetteiért, illetve viselkedéséért menesztették.

 

 

 

 

 

 

 

 

        Ami pedig az általa tett feljelentést illeti, mivel nincs valóságtartalma, a benne foglaltak kimerítik a Bűntető Törvénykönyvnek a hatóság félrevezetésére (268/1) és rágalmazásra (225/1) vonatkozó cikkelyeit. Vajon meddig tűrik az illetékesek, hogy Mircea Diacon tovább rombolja a Fogyasztóvédelmi Hatóság és Románia hírnevét?

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a www.kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]