Utolsó 10 cikk
A követendő példaA követendő példa

 

 

     „Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!"- válaszolta 1805-ben Francois Talleyrand Napóleonnak, amikor a francia uralkodó Bécs városához érkezve megkérdezte tőle, hogy mit tegyen a magyarokkal.  

Légy az első aki kommentálja
Üzent a hatalomÜzent a hatalom

 

     Románia Legfelsőbb Ítélő és Semmitőszéke öt év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt kézdivásárhelyi tagjait, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.  

Légy az első aki kommentálja
Addig nem tűnhetünk el….Addig nem tűnhetünk el….

 

 

     Most, hogy örökre eltávozott közülünk, elemi erővel törnek fel belőlem a Kányádi Sándorhoz fűződő személyes élményeim. Ezek egyike végérvényesen beleégette magát a tudatomba és kapaszkodót nyújtott életem nehéz pillanataiban, ezért közkincsé teszem.

Légy az első aki kommentálja
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja


2018 február 06 :: Publicisztika :: Rágalmaz és félrevezet
Rágalmaz és félrevezet

 

 

 

 

 

Rágalmaz és félrevezet

 

 

 

 

      Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen – terjed a hír napok óta a világhálón.

 

 

 

 

 

 

 

 

          A főellenőr eme lépését pedig a háromszéki elöljáró ama, a sajtó nyilvánossága előtt elhangzott vélekedése váltotta ki, mely szerint „a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hatóság úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku-Klux-Klan: állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot.”

 

 

 

 

 

 

 

          Diaconu magatartása nem meglepő, hiszen köztudottan megragad minden alkalmat és lehetőséget, hogy a székely – magyaroknak egyéni, vagy közösségi szinten ártson. És ilyen sajnos akad bőven, mert egy olyan hatóság élén ültették a nyakunkba – nyilván nem véletlenül, amely még a kákán is csomót talál, ha éppen arra szottyan kedve. És miért ne találna, ha erre még megbízatást is kapott?

 

 

 

 

 

 

 

 

          Így eshetett meg, hogy a fogyasztókat valóban hátrányosan, vagy károsan érintő esetek kiszűrése, valamint az ezekhez vezető okok megszűntetése helyett, őkelme székely ízekre, SIC matricákra, békésen táborozó gyermekekre és őt kritizáló újságírókra, legújabban pedig választott tisztségviselőkre vadászik. Miközben ittas állapotban, nyilvános helyeken tovább duhajkodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

          És történik ez annak ellenére, hogy korábban viselt dolgai és magatartása miatt nem, hogy vezetőnek, de még sepregetőnek sem szabadott volna felvenni a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz. Bizonyos tisztségek betöltéséhez ugyanis nem csak megfelelő végzettségre, hanem erkölcsi tartásra is szükség van. Ő viszont ezzel bizonyítottan nem rendelkezik, hiszen a rendőrség, majd polgárőrség kötelékéből, egyaránt botrányos, olykor törvénybe ütköző tetteiért, illetve viselkedéséért menesztették.

 

 

 

 

 

 

 

 

        Ami pedig az általa tett feljelentést illeti, mivel nincs valóságtartalma, a benne foglaltak kimerítik a Bűntető Törvénykönyvnek a hatóság félrevezetésére (268/1) és rágalmazásra (225/1) vonatkozó cikkelyeit. Vajon meddig tűrik az illetékesek, hogy Mircea Diacon tovább rombolja a Fogyasztóvédelmi Hatóság és Románia hírnevét?

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a www.kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]