Utolsó 10 cikk
A követendő példaA követendő példa

 

 

     „Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!"- válaszolta 1805-ben Francois Talleyrand Napóleonnak, amikor a francia uralkodó Bécs városához érkezve megkérdezte tőle, hogy mit tegyen a magyarokkal.  

Légy az első aki kommentálja
Üzent a hatalomÜzent a hatalom

 

     Románia Legfelsőbb Ítélő és Semmitőszéke öt év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt kézdivásárhelyi tagjait, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.  

Légy az első aki kommentálja
Addig nem tűnhetünk el….Addig nem tűnhetünk el….

 

 

     Most, hogy örökre eltávozott közülünk, elemi erővel törnek fel belőlem a Kányádi Sándorhoz fűződő személyes élményeim. Ezek egyike végérvényesen beleégette magát a tudatomba és kapaszkodót nyújtott életem nehéz pillanataiban, ezért közkincsé teszem.

Légy az első aki kommentálja
Tartson meg téged nekünk az Úr!Tartson meg téged nekünk az Úr!

 

 

          Vannak emberek, akik szikáron állják a történelem viharait, akár a sziklatörmelékkel megszórt székely földbe kapaszkodó fenyők és nem hajolnak meg a nagy időben.  

Légy az első aki kommentálja
A haza szolgálatábanA haza szolgálatában

     

 

          Éppen 150 évvel ezelőtt, 1868. június 18. látott napvilágot Kenderesen Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, egy olyan református család sarjaként, amely 1657 – ben nyerte el a nemességet Erdélyben.

Légy az első aki kommentálja
Voltunk, vagyunk és leszünk!Voltunk, vagyunk és leszünk!

 

 

          A Párizs melletti versailles-i kastély parkjában található Nagy – Trianon palotában, 1920. június 4 –én Magyarországot rákényszerítették egy olyan békeszerződésnek hazudott diktátum aláírására, melynek következtében elveszítette területének 71,5 (232.448 km2) és lakósságának 63, 5% - t (13 271 370 fő).

Légy az első aki kommentálja
Elismerték Székelyföld létezésétElismerték Székelyföld létezését

 

          A képviselőház után kedden 96 ellene és 9 mellette szóló szavazattal a román parlament szenátusa is elutasította Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) dolgozott ki és Kulcsár - Terza József háromszéki képviselő terjesztett be az elmúlt esztendőben.  

Légy az első aki kommentálja
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           

 

          A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja


2018 február 13 :: Publicisztika :: Tudatos rémhírkeltés?
Tudatos rémhírkeltés?

 

 

 

 

 

Tudatos rémhírkeltés?

 

 

 

 

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom. Információink szerint Háromszék megye (Kovászna) fővárosán kívül Kézdivásárhelyre és Csíkszék fővárosába, Csíkszeredára is tervezik nagyobb számú migráns csoportok letelepítését.”

 

 

 

 

 

 

 

 

          Ez a hír az elmúlt héten röppent fel és terjedt vészes gyorsasággal a virtuális térben, elkeseredést, illetve felháborodást keltve Székelyföld – szerte, kiben – kiben a beállítottsága és vérmérséklete szerint. Nemsokára azonban fellélegezhettünk, mert bebizonyosodott, hogy nincs valós alapja, ezért aggodalomra sincs okunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Vagy talán mégis? Ősi igazság ugyanis, hogy szél fúvatlan nem indul. A rémhírkeltés pedig az elnyomó hatalom egyik eszköze volt a közhangulat lemérésére, már az ókorban is. Ugyanakkor máig alkalmas a tűrőképességi határ megállapítására. Ha ugyanis egy – egy megszorító intézkedéssel szemben várható ellenállás mértékét kritikusnak ítélik az erre hivatott titkosszolgálatok, akkor a halasztást, vagy elvetést javasolják. Ellenkező esetben viszont zöld utat adnak az életbeléptetésének.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Nem volt és nincs ez másképp Romániában sem és ránk, erdélyi magyarokra vonatkozóan fokozottan igaz, hiszen a hatalmi szervek nyíltan és köztudottan az állam egységét fenyegető veszélyforrásként tekintenek reánk. Így nem véletlen, hogy kis híján 100 esztendeje a megsemmisítésünkre törekednek. És az évek folyamán csupán a módszerek változtak, de a cél maradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Mindezt szem előtt tartva kénytelenek vagyunk belátni tehát, hogy a migránsáradat akár kapóra is jöhet a tőlünk szabadulni akaró bukaresti hatalomnak. Azt gondolhatja ugyanis, hogy a Székelyföldre telepítésükkel sokunkat ennek elhagyására kényszerít, a maradék autonómiaharcát pedig az idegengyűlölet bélyegének rásütésével lehetetleníti el. Éppen ezért félreérthetetlen jelét kell adni már most, hogy egy ilyen ördögi terv megvalósítása részünkről ki van zárva. Adott esetben egységesen és elszántan lépnénk fel ellene.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó
 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a www.kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]