Utolsó 10 cikk
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja
Tudatos rémhírkeltés?Tudatos rémhírkeltés?

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom."  

Légy az első aki kommentálja
Rágalmaz és félrevezetRágalmaz és félrevezet

 

          Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával tett feljelentést a brassói táblabíróság mellett működő ügyészségen Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetője, Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen

Légy az első aki kommentálja


2018 február 13 :: Publicisztika :: Tudatos rémhírkeltés?
Tudatos rémhírkeltés?

 

 

 

 

 

Tudatos rémhírkeltés?

 

 

 

 

 

          „Meg nem erősített hírek szerint, a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom. Információink szerint Háromszék megye (Kovászna) fővárosán kívül Kézdivásárhelyre és Csíkszék fővárosába, Csíkszeredára is tervezik nagyobb számú migráns csoportok letelepítését.”

 

 

 

 

 

 

 

 

          Ez a hír az elmúlt héten röppent fel és terjedt vészes gyorsasággal a virtuális térben, elkeseredést, illetve felháborodást keltve Székelyföld – szerte, kiben – kiben a beállítottsága és vérmérséklete szerint. Nemsokára azonban fellélegezhettünk, mert bebizonyosodott, hogy nincs valós alapja, ezért aggodalomra sincs okunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

      Vagy talán mégis? Ősi igazság ugyanis, hogy szél fúvatlan nem indul. A rémhírkeltés pedig az elnyomó hatalom egyik eszköze volt a közhangulat lemérésére, már az ókorban is. Ugyanakkor máig alkalmas a tűrőképességi határ megállapítására. Ha ugyanis egy – egy megszorító intézkedéssel szemben várható ellenállás mértékét kritikusnak ítélik az erre hivatott titkosszolgálatok, akkor a halasztást, vagy elvetést javasolják. Ellenkező esetben viszont zöld utat adnak az életbeléptetésének.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Nem volt és nincs ez másképp Romániában sem és ránk, erdélyi magyarokra vonatkozóan fokozottan igaz, hiszen a hatalmi szervek nyíltan és köztudottan az állam egységét fenyegető veszélyforrásként tekintenek reánk. Így nem véletlen, hogy kis híján 100 esztendeje a megsemmisítésünkre törekednek. És az évek folyamán csupán a módszerek változtak, de a cél maradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

         Mindezt szem előtt tartva kénytelenek vagyunk belátni tehát, hogy a migránsáradat akár kapóra is jöhet a tőlünk szabadulni akaró bukaresti hatalomnak. Azt gondolhatja ugyanis, hogy a Székelyföldre telepítésükkel sokunkat ennek elhagyására kényszerít, a maradék autonómiaharcát pedig az idegengyűlölet bélyegének rásütésével lehetetleníti el. Éppen ezért félreérthetetlen jelét kell adni már most, hogy egy ilyen ördögi terv megvalósítása részünkről ki van zárva. Adott esetben egységesen és elszántan lépnénk fel ellene.

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó
 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a www.kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]