Utolsó 10 cikk
A megmaradás életerő kérdéseA megmaradás életerő kérdése

           A múltba tekintve, de a jövőbe nézve, derűlátón, de nem elbizakodottan, kellő szerénységgel, de határozottan fogalmazta meg a valóság alapjára épített, azonban merészen felfelé ívelő terveit Orbán Viktor, a miniszterelnöki eskü letétele után. Úgy, ahogyan ez egy magyar kormányfőtől elvárható.

Légy az első aki kommentálja
A magyar érdek és igazság védelmébenA magyar érdek és igazság védelmében

 

          Magyarországot és annak demokratikusan megválasztott kormányát gyalázták az Európai Parlament április 26 – án lezajlott ülésén, aljas rágalmak és hazugságok tömkelegét zúdítva rájuk. Minderre pedig a LIBE Bizottság, anyaországunkról szóló jelentéstervezetének az ismertetése szolgáltatott alkalmat és nyújtott lehetőséget. 

Légy az első aki kommentálja
Nem hagyhatjuk szó nélkülNem hagyhatjuk szó nélkül

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor.

 

Légy az első aki kommentálja
Az intő ukrán példaAz intő ukrán példa

 

          A Magyarországon vasárnap lezajlott parlamenti választás eredményei csak szombaton fognak majd véglegessé válni, azonban a leadott szavazatok 98% - a megszámlálása után az már kiderült, hogy a FIDESZ – KDMP koalíció elsöprő győzelmet aratott.  

Légy az első aki kommentálja
Fontoljuk megFontoljuk meg

 

 

          Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. És ez a folyamat visszafordíthatatlannak tűnik, mert megroppantották az egykor hatalmas és befolyásos nemzetek gerincét.Európa nyugati fele egyre nagyobb léptekkel rohan a vesztébe. 

Légy az első aki kommentálja
Nem adhatjuk felNem adhatjuk fel

 

          Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen nagypénteken bekövetkezett kereszthalálával Jézus megváltotta bűneitől az emberiséget. Vasárnapi feltámadása által pedig az elmúlás fölött is győzedelmeskedett és ezzel beteljesítette a próféciát.  

Légy az első aki kommentálja
Ördögi színjátékÖrdögi színjáték

 

          Felháborító ugyan, de nem meglepő a román taláros testület hétfői döntése, mely kimondja, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola újraalapításáról rendelkező törvény alkotmányellenes. 

Légy az első aki kommentálja
SzabadságharcainkSzabadságharcaink

 

       Az 1848 – 49 – es magyar forradalom és szabadságharc magasztos eszméinek, valamint dicső tetteinek emlékezete örökre beleégett a nemzet lelkébe, illetve tudatába. Onnan pedig sem utasítással, sem parancsszóval, de még fenyegetőzéssel sem lehet kitörülni, mert ez a mi szellemi örökségünk és az is marad.

Légy az első aki kommentálja
Tiltott megemlékezésTiltott megemlékezés

   

     Halálának (1998. 02. 17) évfordulóján, Sepsiszentgyörgyön immár negyedik alkalommal hajtottak fejet Wass Albert emberi nagysága előtt a vártemplom fala mellett tiszteletére ültetett fa tövében elhelyezett emléktáblánál. Az idei megemlékezést azonban beárnyékolta a rendőrség, fenyegetésnek is beillő átirata, melyben a rendezvény megtartásának súlyos következményeire figyelmeztették az érintetteteket.

Légy az első aki kommentálja
Fenyegetés és jogsértésFenyegetés és jogsértés

 

      A 2002/31 – es sürgősségi kormányrendelet 5. cikkelye szerint Romániában 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és bizonyos jogok megvonásával büntethető az emberiesség elleni népirtásért, illetve háborús bűncselekményekért elítélt személyek kultuszának nyilvánosság előtt történő népszerűsítése

Légy az első aki kommentálja


2018 április 18 :: Publicisztika :: Nem hagyhatjuk szó nélkül
Nem hagyhatjuk szó nélkül

 

 

 

 

 

Nem hagyhatjuk szó nélkül

 

 

 

 

          Az elmúlt nyolc esztendő legnagyobb kormány ellenes tűntetése zajlott szombaton este Budapesten. Joguk van hozzá, hiszen egy működő demokrácia ezt lehetővé teszi. Sokat mondó azonban, hogy erre mindössze hat nappal a FIDESZ – KDMP pártszövetség elsöprő, győzelmét hozó parlamenti választások után került sor. Mint ahogy az is, hogy a választáson csúfos vereséget szenvedett pártok kényszerből lemondott, illetve tisztségben maradt vezetői egyaránt részt vettek az egyértelműen Orbán és FIDESZ ellenes megmozduláson. A győztesek iránti féktelen gyűlölet és beteges hatalomvágy ugyanis szövetségessé tette őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Így eshetett meg, hogy Vona Gábor például együtt masírozott a határokon kívül szorult magyarokat következetesen románnak, szlováknak, szerbnek és ukránnak nevező Gyurcsány Ferenccel. Azzal a politikussal, aki miniszterelnökként lovas és rohamrendőröket vezényelt az 56 - os forradalom 50. évfordulóján békésen emlékező tömegnek. Aki ebben a választási kampányban is az elszakított nemzettestek ellen uszította az anyaországi magyarokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Látványosan összeborult tehát a magát nemzetinek hazudó Jobbik, valamint a hírhedten magyarellenes DK, az országot több ízben kifosztó MSZP és a gyászos emlékű liberálisok utódpártjának szerepét betöltő LMP vezérkara. Lelkük rajta. A Kossuth téren összegyűlt több tízezres tömeg előtt az igazság civil bajnokaként tetszelgő Gulyás Balázs, Gyetvai Viktor és Hommonay Gergely beszédeit viszont nem hagyhatjuk szó nélkül. Már csak azért sem, mert a csalás bélyegét ütötték egy tisztességesen lebonyolított választásra. Kétségbe vonták a sajtószabadságot, miközben a túlnyomó részt ellenzéki kézben lévő médiában folyamatosan rágalmazhatják a kormányt. Diktatúrát kiáltottak, amikor bárki szabadon megnyilvánulhat, amint azt a szombati tűntetés is ékesen bizonyítja.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Mindezt pedig erőszakos stílusban, uszító és fenyegető hangnemben tették, egyetlen céljuk, a választások megismétlése érdekében. És a jóhiszemű, de félretájékoztatott többség elszéledése után az is kiderült, hogy ebbéli igyekezetükben bőrfejűekre, alkohol és kábítószer függőkre, valamint az örökös balhét kereső anarchistákra támaszkodnak, akik felháborító módon provokálták az Országházat védő rendőröket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedő Zoltán: Székely Hírmondó
 

Kommentárok ( 0 )
Kommentáld
Lépj be a kontódba, hogy kommentáld ezt a cikket. ha még nincs kontód a www.kikelet.ro -n feliratkozhatsz itt
Login:

Elfelejtetted a jelszavad?


[ Vissza ]